Ingredience na 6-8 porcí:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 šálku popcornových zrníček
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky granulovaného česneku
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička chilli prášku
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1/2 šálku sušená rajčata , nakrájené na kostičky (sušená vakuově zabalená, ne v oleji )
- 3/4 šálku drobně pokrájené chorizo klobásy
- 3/4 šálku čerstvého sýra, rozdroleného
- 1 pevné (ale zralé) avokádo , nakrájené na kostičky
Postup:
Vložte popcornová zrnka do velkého hrnce s těžkým dnem a 2 lžícemi rostlinného oleje a pomalu opékejte. Přiklopte, ale nechte malou mezeru mezi hrncem a pokličkou, aby pára unikala z hrnce. Poslouchejte popcorn a když přestane praskat, sundejte z plotny. Přesypte do velké mísy. Pokud máte mikrovlnnou troubu, připravte si popcorn v ní, podle návodu na obalu.
Smíchejte sůl a ostatní koření v malé misce. Nalijte rozpuštěné máslo na popcorn a protřepejte. Nasypte koření a promíchejte s popcornem. Přidejte sušená rajčata.
Rozdělte popcorn servírovací lžící do misek a posypejte chorizem, čerstvým sýrem a avokádem. Podávejte ihned!
Zdroj: Spicy Perspective
Žádné komentáře:
Okomentovat