Skvělá marmeláda, která přidá hloubku Vašim omáčkám a skvěle chutná k uzeninám, například k párku s kaší |
Výtěžnost: 800ml
Vydrží: 1 rok
Ingredience:
- 1 kg cibule, oloupané a rozpůlené
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mořské soli
- 2 vrchovatá lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
- 110 g tmavého cukru
- 3 polévkové lžíce balsamico octa
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce portského vína
- 2 lžíce rybízového džemu
- čerstvě mletý černý pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte na tenké plátky. Rozehřejte olej ve velkém hrnci, přidejte cibuli, sůl a tymián a duste za občasného míchání 35-40 minut.
Jakmile se cibule téměř rozplývají, přidejte všechny zbylé ingredience a přiveďte pomalu do varu. Vařte dalších 10 minut, za občasného míchání, dokud se většina tekutiny neodpaří. Směs přesuneme do teplých, sterilizovaných sklenic Kilner a uzavřete.
Žádné komentáře:
Okomentovat