CELOZRNNÁ HOŘČICE
- 2 polévkové lžíce žlutých (bílých) hořčičných semínek
- 2 polévkové lžíce hnědých hořčičných semínek
- 100 ml bílého vinného nebo jablečného octa
- ½ lžičky hrubozrnné soli
- 1 lžička cukru
-
- V malé sklenici (ne v kovové nádobě) zalijeme hořčičná semínka octem tak, aby byla pokrytá.
- Necháme odležet 3 dny - ne v lednici. Nádobu zatáhněte potravinovou fólií, aby pach octa nerušil Vaši kuchyni.
- Průběžně kontrolujte - semínka nabobtnají, protože naabsorbují tekutinu. Když semínka vtáhnou tekutinu, doplňte ji, aby nevyschla. Nevadí,když jí nalijete hodně.
- Po 3 dnech slijte tekutinu, ale uchovejte ji.
- Teď nadešel čas na mixér, nebo hmoždíř - umixujte nebo rozdrťte semínka do pasty. Přidejte sůl, cukr a pokračujte v mixování nebo tření. Přidejte tolik slité tekutiny, abyste dostali konzistenci hořčice.
- Rozdělte hořčici do sklenic Kilner a nechte pár dní uzrát, než ji začnete používat. Můžete ji uchovat několik měsíců, bez chlazení v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat