Pro 4 osoby
- 12 tygřích krevet
- 12 čerstvých bobkových listů
Na koktejlovou omáčku:
- 2 vaječné žloutky
- 1 lžíce kečupu
- špetka soli
- 1/2 lžičky hořčice,
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička vody
- 100 ml neutrálního rostlinného oleje
- 100 ml olivového oleje
- 1 lžíce koňaku
- pár kapek Tabasco
Na kořeněnou sůl:
- 1 bio limetka
- 4 lžíce mořské soli
Příprava:
Ve středně velké míse umícháme žloutky s kečupem, solí, hořčicí, octem a vodou do krémovité konzistence. Za stálého mícháni po kapkách přidáváme oba typy oleje, dokud nevznikne majonéza. Hotovou omáčku dochutí koňakem a Tabascem a necháme vychladit v lednici.
Bio limetku řádně omyjeme a ostrouháme z ní kůru na jemném struhadle. Kůru smícháme s mořskou solí, kterou jemně při míchání podrtíme.
Krevety omyjeme ve studené vodě. Krevety s hlavou a s bobkovým listem napíchneme na špízovou jehlu a dáme na gril. Krevety jsou upečené, když zčervenají a jejich slupka zprůhlední. Krevety sejměte ze špízu, ulomte hlavu, zbavte krunýře a namáčejte v koktejlové omáčce. Dochuťte limetkovou solí.
Žádné komentáře:
Okomentovat