Pro 4 osoby
Ingredience:
• 8 tenkých telecích kotlet, cca. 70 g každá
• 1 lilek, cca. 500 g
• sůl
• 10 lžíce olivového oleje
• 10 lžíce strouhanky
• 1 cibule
• 1 stroužek česneku
• 2 konzervy loupaných rajčat (425 g)
• pepř
• cukr
• 50 g strouhaného parmezánu
• 1 balení mozzarelly, cca. 125 g
• olivový olej
• 4 stonky bazalky
Příprava:
Očistěte a omyjte lilek a osušte. Nakrájejte na kostičky, asi 2 cm. Vložte lilek do utěrky, osolte a nechte 15 minut pustit vodu. vyždímejte lilek, obalte ve 4 lžících strouhanky a v postupných dávkách opékejte v olivovém oleji ve velké nepřilnavé pánvi. Vysušte lilek mezi dvěma kusy papírové kuchyňské utěrky. Odkapejte mozzarellu a nakrájejte na malé kousky. Smíchejte opečený lilek se zbývajícími strouhankou, parmazánem a mozzarellou.
Oloupejte cibuli a česnek a jemné kostky. Rozpalte 3 lžíce olivového oleje na pánvi a osmahněte. Nasekejte nahrubo konzervovaná rajčata a přidejte do pánve spolu se šťávou. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru. Nechte rajčatovou omáčkou vařit na mírném ohni po dobu cca. 20 minut.
Mezitím, narovnejte kotletky mezi dvě vrstvy potravinářské fólie a dochuťte solí a pepřem. Nasypte lilkovou směs na kotletky, srolujte s pomocí fólie a sepněte párátky.
Rozehřejte další olivový olej ve velké pánvi. Opékejte rolády v rozpáleném oleji v dávkách po dobu 1-2 minut na každé straně.
Vložte dopéct do trouby. Vytřete zapékací misku tence olejem. Vložte maso s rajčatovou omáčkou a pečte v předehřáté troubě na druhé úrovni odspoda při 175 stupních (plynová známka 3-4) po dobu cca. 8 až 10 minut. Podáváme posypané listy bazalky.
Připraveno v zapékací nádobě Cooking Elements
Žádné komentáře:
Okomentovat