Pro 4 osoby
TIP: Jeden z moderních receptů s využitím klasické kachny. Skvělé na tomto salátu, je, že hlavní ingredienci si připravíte dopředu a pak se salátem můžete oslňovat na soukromém večírku a použít jej jako první chod, při romantické večeři ve dvou, nebo jakékoli jiné zvláštní příležitosti. Sladký ocet a smetanové avokádo dodá tomuto salátu nádhernou rovnováhu.
Vývar můžete použít na polévku.
Příprava kachny: vložte celou kachnu, nebo jen nohy a stehna do hrnce a pomalu vařte, dokud se nerozpadne. Pak jednoduše odstraňte kosti, natrhejte maso a uložte jej ve vzduchotěsné nádobě do lednice, dokud je nebudete potřebovat.
Ingredience:
- 8 šálků míchaného zeleného salátu,
- 1+1/3 šálku natrhaného kachního masa,
- 1 zralé avokádo,
- 1 granátové jablko,
- 3 lžíce sušených brusinek,
- 1 lžíce jablečného octa,
- 1/4 šálku olivového oleje,
- sůl a pepř
Postup:
Odstraňte pecku z avokáda, vyloupněte jej ze slupky a nakrájejte na malé kousky, Rozdělte granátové jablko na jednotlivá semínka.
Rozdělte směs zelených salátů na 4 talíře. Potom rozdělte maso na porce a položte do talířů se salátem. Posypejte kousky avokáda a zrnky granátového jablka.
Smíchejte brusinky. Osolte a opepřete podle chuti. Vzniklou zálivku nalijte na salát a podávejte.
Servírováno v miskách NewWave Villeroy http://www.luxurytable.cz/newwave-miska-na-omacky-villeroy-boch/d-74707/
Žádné komentáře:
Okomentovat