Pro 4- 6 osob
Ingredience:
- 450 g celozrnných těstovin Orecchiette,
- 2 šálky hroznového vína,
- 2 šálky cherry rajčat,
- 2 stroužky drceného česneku,
- 1/2 šálku čerstvé bazalky,
- 1/3 šálku olivového oleje + 1 lžíce,
- 1 lžička červeného vinného octa,
- 2 šálky čerstvých mini mozzarella kuliček,
- sůl a pepř
Postup:
Uvaříme Orecchiette dle návodu na obalu.
Mezitím na 1 lžíci olivového oleje zprudka opečeme rajčata a hroznové víno 1-2 minuty, dokud se na povrchu neobjeví puchýře. Ploténku vypneme a přidáme česnek. Za stálého míchání česnek opečeme na zbytkovém teple. Necháme vychladnout.
Bazalku, 1/3 šálku olivového oleje a ocet a umixujeme do hladkého pyré. Osolíme a opepříme podle chuti.
Uvařené těstoviny slijeme a zalijeme bazalkovým olejem. Pak přidáme pečené hrozny, rajčata a olivy. Necháme směs prochladnout a přidáme mozzarellu. Osolíme a opepříme podle chuti. Podávejte mírně teplé nebo při pokojové teplotě.
Servírováno na porcelánu Farmhouse Touch
http://www.luxurytable.cz/farmhouse-touch/c-1285/
Žádné komentáře:
Okomentovat