Pro 6—8 osob
Ingredience:
- 1 šálek jednoduchého cukerného sirupu (3/4 šálku cukru + 3/4 šálku vody, zahřejeme a mícháme do rozpuštění)
- 1/2 šálku natrhaných listů bazalky
- 1 šálek čerstvě vymačkané limetkové šťávy (doporučujeme větší limetky, které jsou méně kyselé)
- 2 šálky bílého rumu
- 1/4 šálku Chambordu (malinový likér)
- 1 litr sodovky
- led
- čerstvé maliny a plátky limetky na ozdobu
Postup:
Nalijte vychladlý cukerný sirup do velkého džbánu a přidejte natrhané listy bazalky. Použijte velkou lžíci, nebo naběračku a trochu zmáčkněte bazalkové listy tak, aby ze sebe vydaly trochu šťávy.
Přidejte limetkovou šťávu, rum a Chambord. Promíchejte.
Přidejte sodovku, zamíchejte a zasypte ledem v případě, že máte ještě ve džbánu místo.
Máte-li čas si ještě pohrát, ozdobte každou sklenici čerstvým ovocem a plátkem limetky. Podáváme s ledem nebo chlazené bez ledu v elegantní sklenici, například na Martini.
Žádné komentáře:
Okomentovat