Pro 4 osoby
Ingredience:
- 450g čerstvých krevet
- 2 manga (oloupaná, podélně rozpůlená)
- 100 ml kokosového mléka
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce + 1 lžička sezamového oleje
- kari
- 2 lžičky červené thajské kari pasty
- rybí omáčka
- černý pepř
- nesolené pražené arašídy
- sušené jemné plátky kokosu
Přípravné práce:
- Oloupejte garnáty, ponechte ocásky, vyčistěte střívka z páteře, opláchněte a osušte
- Oloupejte mango a rozkrojte podélně na polovinu
- Nakrájejte jarní cibulku na tenké proužky
- Nasekejte arašídy
Postup:
• Rozpalte 2 polévkové lžíce oleje ve woku nebo v pánvi. Opékejte krevety po dobu 2-3 minut za neustálého míchaní a posypte trochou kari. Vyjměte krevety a udržujte je v teple. Rozmíchejte kari pastu v pánvi. Přilijte kokosové mléko a smíchejte s pastou. Přidejte další kokosové mléko, pokud je omáčka příliš hustá. Dochuťte rybí omáčkou a černým pepřem.
• V další pánvi rozehřejte 1 lžíci sezamového oleje a opékejte půlky manga po obou stranách 2-3 minuty.
• Na talíř nejdříve nalejte lžící omáčku, poklaďte mangem a krevetami. Další lžící omáčky polejte krevety podle potřeby. Ozdobte jarní cibulkou, sekanými ořechy a sušeným kokosem (ideálně plátky).
Servírováno na kolekci talířů z černého varného skla Cera
http://www.luxurytable.cz/exec/search.aspx?exps=cera+black&SearchType=Fulltext
Žádné komentáře:
Okomentovat