Pro 4 osoby
Ingredience:
- 1 kuře , asi 1.8 kg
- mořská sůl
- pepř
- 60 g másla
- 100 g libové slaniny nakrájené na kostičky
- 1 pórek
- 1 řapík celeru
- 1 svazek jarní cibulky
- 150 g žampionů
- 2 mrkve
- 1 sklenka koňaku
- 3 stroužky česneku
- 1 snítka tymiánu
- 1 bobkový list
- 1 láhev červeného vína
- tmavá jíška
Příprava:
Naporcujeme kuřecí maso, osolíme a opepříme a opečeme na másle dozlatova. Slaninu osmažíme. Česnek oloupeme. Očistíme pórek , celer , jarní cibulku a mrkev a vše nakrájíme na plátky nebo kostičky. Očistíme a rozpůlíme žampiony. Všechny ingredience vložíme do tlakového hrnce a zalijeme červeným vínem. Doporučujeme použít takové víno, jaké později budete pít. Uvedeme do varu na stupni 2 a ve chvíli, kdy je vidět žlutý kroužek, snížíme teplotu. Po té, co se objeví zelený proužek, vaříme 6 minut. Tlakový hrnec sundáme ze sporáku a počkáme na uvolnění ventilu. Vyjmete pevné části z tlakového hrnce. Vzniklou omáčku zahustíme jíškou a ochutíme koňakem. Provaříme a servírujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat