Na 30 slepených sušenek
Ingredience:
Na citronové těsto:
- 3/4 šálku čerstvého nesoleného másla, rozpuštěného (170 g)
- 1/3 šálku krystalového cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1 vejce
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžíce citronového tvarohu (2 lžíce měkkého tvarohu, špetka citronové kůry z bio citronu, pár kapek citronové šťávy)
- kůra z 1 citronu
- 2 šálky hladké mouky
- 2 kapky žlutého potravinářského barviva, pokud chcete
- cukrové zdobení, pokud chcete
Na citronovou náplň:
- 55 g smetanového sýra (lučina)
- 1 šálek moučkového cukru
- 3 lžíce citronového tvarohu (3 lžíce měkkého tvarohu, 2 špetky citronové kůry z bio citronu, ¼ lžičky citronové šťávy)
Postup:
Předehřejte troubu na 200 stupňů C. Máslo a cukr šlehejte 3-5 minut do světlého a nadýchaného krému. Pak přidejte sůl, vejce, vanilku, citronový tvaroh, citrónovou kůru a potravinářské barvivo. Seškrábejte těsto z okraje mísy a znovu promíchejte. Pomalu vmícháme mouku do těsta.
Vložte těsto do lisu na cukroví. Vytlačujte těsto z lisu na pečící papír dokud jej nespotřebujete. Pečte 8-10 minut. Pokud používáte cukrové zdobení, posypte sušenky ihned po vyjmutí z trouby. Než se sušenkami začnete hýbat, nechte je vychladnout po dobu 2-3 minut – jsou velmi křehké.
Použijte čistou mísu, ušlehejte smetanový sýr, moučkový cukr a citronový tvaroh dohromady. Umístěte krém do zdobícího cukrářského sáčku (nebo použijte igelitový sáček a ustřihněte mu růžek).
Pak otočit polovinu sušenek spodní částí nahoru o ozdobte je krémem. Slepte ozdobené sušenky s neozdobenými jemným stiskem. Skladujte sušenky ve vzduchotěsné nádobě, dokud je nejste připraveni servírovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat