Pro 4 osoby
Ingredience:
- 2 červené cibule
- 500 g fíků, umytých, osušených, bez stopek, nakrájených na 4 až 8 kusů
- 250 ml portského nebo červeného vína
- šťáva z poloviny pomeranče
- 200 g datlí očištěných bez pecek, jemně nakrájených
- 1 lžíce oleje
- 1 větvička skořice
- 5 kuliček nového koření
- kvalitní balzamický ocet
Opečte cibuli nakrájenou na kostičky na pánvi a přidejte špetku soli, vlijte portské víno, pomerančový džus a vařte až se objem tekutiny zmenší na polovinu. Nyní snižte teplotu a přidejte nasekané datle a koření. Vařte při nízké teplotě za stálého míchání 15 až 20 minut, až se směs změní na homogenní kaši. Přidejte fíky a duste dalších 5 minut. Odstraňte koření a ochuťte trochou balzamického octa. Tuto teplou směs vložte do vařiče vajec a uzavřete jej. Skvěle se hodí k jehněčímu. Vydrží i několik týdnů v lednici.
Připraveno ve vařiči vajec č.2, edice Wilhelm Wagenfeld
http://www.luxurytable.cz/wilhelm-wagenfeld-varic-vajec-c-2-jenaer-glas/d-71140/
Žádné komentáře:
Okomentovat