Na výběru ingrediencí záleží
Každá jedna surovina, která tvoří sushi, je velmi
důležitá. Od její kvality, chuti a jakosti se odvíjí celková chuť a vzhled
sushi. Proto si dejte na výběru ingrediencí opravdu záležet a vybírejte
čerstvé a kvalitní suroviny, díky kterým vám i vašim hostům bude domácí sushi chutnat.
Ryby i maso kupujte od ověřených obchodníků, nezaměňujte
rýži na sushi za jakoukoli jinou rýži a dodržujte také pečlivě postup
přípravy sushi.
Každá surovina má své místo
Jak bych sushi asi vypadalo a chutnalo, kdyby si
jednotlivé suroviny sushi vyměnily svá místa? Už by to jednoduše nebylo
sushi, možná jen rizoto s mořskými plody a masem. Pokud sushi připravujete
doma, měli byste se držet postupu. Připravíte si tak chutné,
vzhledově dokonalé sushi, na které se bude těšit každý váš host i celá
rodina.
Dejte si záležet na servírování
Že sushi nepatří na klasický talíř a že se omáčka
podává zvlášť v misce, to snad ví dnes téměř každý. Naservírujte proto
sushi tak, že si na něm budete chtít pochutnat víc než kdykoli jindy. Využijte speciálních talířů, na kterých vynikne každý detail jakéhokoli sushi. Pokud navíc
použijete také bambusové doplňky a jídelní hůlky, bude váš sushi
večer naprosto perfektní.
Tip navíc
Chcete ochutnat odlehčenou a zdravou vegetariánskou verzi
sushi? Stačí zaměnit rybu a maso za avokádo s okurkou nebo mrkví. A
možností je ještě víc. Kterou ochutnáte jako první?
Žádné komentáře:
Okomentovat