pátek 3. ledna 2020

Dopřejte si dokonalé sushi i u vás doma

Sushi je velmi specifickým pokrmem, který je oblíbený po celém světě, a to i v České republice. Téměř v každém městě najdete sushi bar, kde si pochutnáte například na Uramaki sushi, Nigiri sushi nebo nejznámější Maki sushi. Co je tajemstvím dokonalého sushi?


Na výběru ingrediencí záleží

Každá jedna surovina, která tvoří sushi, je velmi důležitá. Od její kvality, chuti a jakosti se odvíjí celková chuť a vzhled sushi. Proto si dejte na výběru ingrediencí opravdu záležet a vybírejte čerstvé a kvalitní suroviny, díky kterým vám i vašim hostům bude domácí sushi chutnat.
Ryby i maso kupujte od ověřených obchodníků, nezaměňujte rýži na sushi za jakoukoli jinou rýži a dodržujte také pečlivě postup přípravy sushi.


Každá surovina má své místo

Jak bych sushi asi vypadalo a chutnalo, kdyby si jednotlivé suroviny sushi vyměnily svá místa? Už by to jednoduše nebylo sushi, možná jen rizoto s mořskými plody a masem. Pokud sushi připravujete doma, měli byste se držet postupu. Připravíte si tak chutné, vzhledově dokonalé sushi, na které se bude těšit každý váš host i celá rodina.


Dejte si záležet na servírování

Že sushi nepatří na klasický talíř a že se omáčka podává zvlášť v misce, to snad ví dnes téměř každý. Naservírujte proto sushi tak, že si na něm budete chtít pochutnat víc než kdykoli jindy. Využijte speciálních talířů, na kterých vynikne každý detail jakéhokoli sushi. Pokud navíc použijete také bambusové doplňky a jídelní hůlky, bude váš sushi večer naprosto perfektní.

Tip navíc

Chcete ochutnat odlehčenou a zdravou vegetariánskou verzi sushi? Stačí zaměnit rybu a maso za avokádo s okurkou nebo mrkví. A možností je ještě víc. Kterou ochutnáte jako první?



Žádné komentáře:

Okomentovat