Máte vlastní zahrádku? Pokud ano, tak máte vyhráno. Přebytek letního ovoce skvěle využijete při tvorbě domácích zmrzlin. Je jedno, o jaké ovoce se jedná. Zrovna kroutíte hlavou nad množstvím rybízu, se kterým už opravdu nevíte, co by? I z něj při troše snahy vyrobíte dokonalou zmrzlinu, na kterou se budou v letních dnech stáčet veškeré vaše myšlenky. Využít můžete také jahody, borůvky, maliny…
Zbavte se svých představ o chutném kupovaném nanuku
Tak hurá do prvního zamrazování! První krok: natrhejte si dostatek rybízu. Jednoduchý začátek a také jednoduchý postup, jak mlsat zdravěji. Rybíz rozmačkejte (přibližně 500 g na 4 porce), smíchejte s kelímkem zakysané smetany a cukrem – ten přidávejte podle vlastní chuti. Směs rozmixujte a naplňte jí kelímky, které poté dejte mrazit. Hlavní fígl ale spočívá v průběžném míchání směsi, čímž dosáhnete hladšího výsledku zmrzliny.Tajemství okurkové limonády
Určitě jste to zaznamenali. Okurková sezóna je tady a s ní i mánie okurkových limonád. Někdo ji nenávidí, jiný ji miluje. Není se čemu divit, chuť má specifickou a záleží, jak si ji namícháte. Dva kusy salátových okurek oloupejte a nakrájejte na kousky. Vložte do mixéru a najemno rozmixujte.Sklenice |
Zázrak jménem Matcha
Slyšeli jste o japonském čaji Matcha? Chlubí se specifickou chutí, vůni, barvou i zdravotními účinky. Nebojte se jej ochutnat, s velkou pravděpodobností vás chytne a už nepustí. Na léto pro vás máme další jednoduchý tip. 2 g tohoto čaje smíchejte s 3 dl studené vody a několika kapkami limetky. Pak už jen pořádně promíchejte, ideálně v šejkru nebo uzavřené láhvi. A dokonalý osvěžující nápoj je na světě.Karafy |
A co vy? Máte nějaké rady, jak se nejlépe v parných dnech schladit?
Žádné komentáře:
Okomentovat