Předkrm
Mozzarella s rajčaty a citronem
Pokud jste oba milovníci italské kuchyně, můžete vsadit na klasiku, kterou miluje spousta lidí. Příprava je velice jednoduchá. Na talíř rozmístěte kuličky nebo plátky mozzarelly a na plátky nakrájená rajčata. Zakapejte citronem, olivovým olejem a přidejte oblíbené koření, například rozmarýn nebo italské koření. A aby to mělo tu správnou atmosféru, můžete z rajčat vytvarovat červená srdce.Valentýnské jednohubky ve tvaru srdce
Máte doma vánoční vykrajovátka ve tvaru srdce? Sem s nimi! Jednohubky se budou nejlépe vykrajovat z toustového chleba. Můžete je namazat oblíbenou pomazánkou, třeba lososovým krémem. Vyhněte se česneku, ten na valentýnské večeři určitě nechcete :). Na vrch jednohubky můžete položit menší vykrojené srdce z toustu nebo olivu, plátkový sýr ve tvaru srdce nebo jinou ozdobu. Jednodhubky budou vypadat krásně na přílohovém talíři.Hlavní chod
Krutí filet se smetanovou omáčkou
- Krůtí filety
- Sůl, pepř
- Máslo na osmahnutí
- 2 dl vody
- 2 dl mléka
- Sýr
- 2 stroužky česneku
- Muškátový oříšek
- Smetana na vaření
Postup:
Filety nakrájejte na středně silné plátky, naklepejte, posolte, přidejte pepř a rychle je osmažte na másle. Přidejte 2 dl vody, 2 dl mléka a sýr. Míchejte na mírném plameni, aby se sýr rozpustil. Poté přidejte 2 nakrájené stroužky česneku, sůl a muškátový oříšek. Nalijte na pánev smetanu a vyčkejte, až začne vařit. Pokrm je hotov a připraven k podávání. Jako přílohu můžete zvolit gnocchi nebo salát.
Zdroj: topshop.cz
Vegetariánské carpaccio z červené řepy a kozího sýra
Pokud jste vy, váš partner nebo dokonce oba dva vegetariáni, můžete vyzkoušet benátské carpaccio. Původně se dělalo z hovězího masa, v současnosti můžete narazit na carpaccio z lososa, tuňáka nebo ovoce a zeleniny.Ingredience:
- 2 velké (4 malé) červené řepy
- 4 hrstky rukoly
- 100 g měkkého kozího sýra, tenké plátky
Zálivka:
- Šťáva z 1 citronu
- Balzamikový ocet podle chuti
- Drcený pepř podle chuti
- Sůl
Postup:
Troubu si předehřejte na 190 °C, řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka v předehřáté troubě (minimálně hodinu), řepu si můžete připravit i den předem. Řepu poté oloupejte, nakrájejte na tenké plátky, rozdělte na talíře a nechte vychladnout. Nakonec řepu zakapejte zálivkou a podávejte obloženou sýrem a rukolou.
Zdroj: apetitonline.cz
Zákusek
Nezapomeňte na sladkou jednohubku na konec, pomyslnou třešničku na dortu.Čokoládový krém
Ve vodní lázni rozpusťte 100 gramů mléčné čokolády a přidejte 10 gramů másla. Po rozpuštění dobře promíchejte, přidejte 2 lžíce pomerančové šťávy, pomerančovou kůru, tři vaječné žloutky a dobře promíchejte. Z bílků udělejte pevný sníh. Ten poté vmíchejte do čokoládové směsi. Čokoládový krém nalijte do hrnečku a dejte na několik hodin do lednice chladit. Před podáváním ozdobte šlehanou šlehačkou.Jahody se zmrzlinou a šlehačkou
Velmi rychlé a velmi lahodné. Jahody jsou romantická klasika a ve spojení se zmrzlinou a šlehačkou je neodmítne téměř nikdo. Do poháru nebo skleněné misky vložte zmrzlinu, například vanilkovou a čokoládovou, a na to jahody. Můžete zkusit čerstvé jahody nebo zmražené. Zmrazené jahody rozehřejte na pánvi a ještě horké je přidejte na zmrzlinu. Na vrch ozdobte šlehačkou a hotovo. Sladké pokušení je na světě.Zdroj: topshop.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat