this image is licensed
this image is licensed
Tyhle košíčky jsou skvělá svačina pro děti do školy. Určitě si je, před začátkem školního roku, vyzkoušejte a možná přesvědčíte i ty děti, které brokolici nenádiví (jako 2 ze 3 mých dětí), protože je zelená, jako spousta další "nechutné" zeleniny :)
Ingredience na 12 koláčků:
- 1 šálek rýže basmati (neuvařené)
- 3 šálky kuřecího vývaru (nechte ve 3 šálcích)
- 2 1/2 šálků čerstvých brokolicových růžiček
- 3/4 cibule, pokrájené na kostičky
- 2 lžíce másla
- 2 šálky nastrouhaného sýra Cheddar
- 1/4 šálku smetany
- 3 pláty listového těsta (koupíte již rozválené)
- sůl a pepř
Postup:
Předehřejte troubu na 200°C. Vymažte 2 plechy na 6 muffinů olejem nebo máslem. Mezitím dejte rýži a 2 šálky kuřecího vývaru do hrnce. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte dusit pod pokličkou 15-20 minut, dokud rýže nenatáhne vodu do sebe a nevytvoří ve hmotě malé dírky. Sundejte rýži z plotny a dejte ji stranou.
Každý plát listového těsta nakrájejte na 4 stejné čtverečky, kterými vyložíte plochy pro muffiny - rohy nechte vyčnívat ven.
Zatímco vaříte rýži, rozpusťte máslo na velké pánvi, přidejte nakrájenou cibuli a brokolici a duste na másle 3-4 minuty, dokud brokolice trochu nezměkne a nemá zářivě zelenou barvu.
Přidejte rýži do pánve k brokolici. Přidejte 1 a 1/2 šálku strouhaného sýra. Promíchejte. Přidejte 1 šálek kuřecího vývaru a 1/4 šálku smetany. Míchejte dokud nevytvoříte hustou omáčku.
Lžící nadávkujte směs do košíčků z listového těsta. Posypte povrch zbytkem sýra a dejte péct na 20-25 minut, do zlatova. Nechte 5 minut vychladnout. Pak vyjměte a servírujte buď teplé, nebo při pokojové teplotě.
Žádné komentáře:
Okomentovat