Pro 8—10 osob
Ingredience:
• 200 g měkkého tvarohu (velmi důležité: odkapaný)
• 3 vejce (oddělené žloutky a bílky – bílky šlehejte ve vodní lázni)
• 60 g cukru ¨
• šťáva a kůra z chemicky neošetřeného citronu
• vanilka
• 2 lžíce kukuřičné mouky
• máslo a cukr (na vysypání vařiče vajec)
Tvarohové soufflé:
Vymažte vařiče vajec máslem a poprašte cukrem. Smíchejte měkký tvaroh s polovinou cukru, vanilkou a citronovou kůrou. Ušlehejte vaječné žloutky s druhou polovinou cukru do krémové konzistence. Ušlehejte vaječné bílky ve vodní lázni s trochou vlažné vody a špetkou cukru, nechte vychladnout. Když bílek ztuhne, opatrně jej vmíchejte do tvarohové směsi. Přidejte trochu citronové šťávy. Směs naplňte do nádob a pečte ve vodní lázni na 160 °C asi 15 dokud soufflé nezhnědne.
Ingredience na pesto:
• 150 g olivového oleje
• 1 větvičku bazalky
• 50 g piniových oříšků
Bazalkové pesto:
Smíchejte všechny ingredience. Vložte trochu sladkého pesta do vařiče vajec a ihned podávejte.
K této delikatese se skvěle hodí limetková pěna:
• 80 g moučkového cukru
• 300 ml limetkové šťávy
• 1 lžíci likéru Limoncello
• 1 lžíci medu
Smíchejte 300 ml limetkové šťávy, 1 lžíce likéru Limoncello a 1 lžíce medu a společně vyšlehejte do pěny.
Připraveno ve vařiči vajec č.1, edice Wilhelm Wagenfeld
http://www.luxurytable.cz/wilhelm-wagenfeld-varic-vajec-c-1-jenaer-glas/d-71139/
Žádné komentáře:
Okomentovat