Pro 8 osob
Ingredience:
- 100 ml studeného espressa
- 250 g smetany ke šlehání
- 150 g čokolády na vaření
- 3 vejce
- 75 g cukru
- 75 g hladké mouky
- 50 g kukuřičné mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
Na ozdobu:
- 50 g čokolády na vaření
- 250 g smetany ke šlehání
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 polévková lžíce likéru Amaretto
Příprava:
Nejprve si připravte krém. Mírně zahřejte šlehačku a rozpusťte
v ní nadrobno posekanou čokoládu na vaření. Nechte chladit v lednici min.
3 hodiny.
Mezitím, oddělte žloutky od bílků. Ušlehejte bílky se 3mi
lžícemi studené vody do tuhého sněhu. Pomalu zašlehávejte cukr. Ušlehejte
žloutky, smíchejte s moukou, kukuřičnou moukou a práškem do pečiva. Zamíchejte
ušlehané bílky opatrně do těsta.
Vyložte pečící formu opatrně pečícím papírem na
dně i po stranách. Nalijte těsto do formy a pečte v předehřáté troubě (175 ° C)
po dobu asi 20 minut. Poté nechte ve formě vychladnout.
Dortový korpus pokapejte espressem. Posypte rovnoměrně nastrouhanou
čokoládou. 3 polévkové lžíce nechte stranou. Ušlehejte ručním šlehačem
vychlazený krém. Potřete jím dort. Nechte chladit 30 minut.
Do smetany ke šlehání přidejte lžíci likéru Amaretto a
vanilkový cukr. V případě potřeby použijeme ztužovač šlehačky. Ušleháme a potřeme
jím dekorativně dort. Posypte dort zbytkem nastrouhané čokolády a servírujte.
Skvělé kávy dosáhnete v espresso automatech švýcarské firmy Jura.
Impresa J9 TFT Chrom |
Žádné komentáře:
Okomentovat