Pro 4- 6 osob
Ingredience:
- 1 dýně Hokkaido (1-1,2 kg)
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 250 g mletého vepřového masa
- 1 lžička soli
- 5 polévkových lžic sójové omáčky
- 5 lžic sladkého rýžového vína (mirin)
- 200 ml vody
- 1 lžíce kukuřičné mouky
- 1-2 lžíce vody
Postup:
Rozřízněte dýni v polovině a odřízněte stonek. Odstraňte vlákna a semena, opláchněte a osušte. Nakrájejte dýni na kousky 3-4 cm.
Rozehřejte olej v tlakovém hrnci, přidejte mleté vepřové a opékejte za stálého míchání, abyste zabránili slepení (případně od sebe oddělte hrudky masa vidličkou). Přidejte kousky dýně a krátce osmahněte. Ochuťte solí, sójovou omáčkou, rýžovým vínem, přidejte vodu.
Zavřete tlakový hrnec podle pokynů. Otočte knoflík úrovně vaření na číslo 2 a uveďte rychle k varu. Jakmile se objeví na vystupujícím ventilu zelený kruh, povařte asi 5 minut.
Odstavte hrnec ze zdroje tepla, zbavte se páry podle pokynů a odstraňte víko.
Pro zahuštění smíchejte kukuřičný škrob a vodu a přidejte do směsi dýně a mletého vepřového masa. Dochutíme trochou soli.
Doporučená příloha: bílá rýže.
Žádné komentáře:
Okomentovat